2017. november 30., csütörtök

30 nappal később

Úgy kezdtem a száraz novembert, hogy nem lesz nagy ügy, egyszer már végigcsináltam, most is menni fog. Ez így is lett. Tudtam, hogy gyorsan vége lesz, seperc alatt eltelik egy hónap. Hozzá is szoktam már a józansághoz, kicsit félek is, mi lesz, ha újra alkoholt iszom. Őszintén szólva nincs is nagyon kedvem hozzá, úgyhogy szerintem ma még maradok az alkoholmentességnél.

Maga az alkohol, a részegség, a módosult tudatállapot nem is hiányzik, inkább az ízek. Alkoholmentes sört ittam végig, de a cider és a pezsgő ízét semmi nem helyettesíti. Vagy a szilvás sörét. Nyammm.

Nagy egészségbeli változásokról nem tudok beszámolni. Tök király normálisan funkcionáló emberi lénynek lenni, de ennyi. Nem aludtam jobban, sőt, a napokban kifejezetten szarul alszom. A bőröm se lett szebb. Nem fogytam, de nem is híztam. Eleinte fájdogált a fejem, de az már rég elmúlt. 

Megint rájöttem, milyen könnyű alkoholmentesen is társasági életet élni. Mindig félelmetesnek tűnik elsőre, pedig nem para. Igaz, hogy drágább, mert az alkoholmentes sör általában drágább az alkoholosnál.Az elmúlt hetekben voltak szülinapok, céges csapativások, rengeteg MTT-s szervezői tali, bükfürdői wellness, Gorillaz koncert – mind józanul. Lehet, hogy öregszem, de jó volt ez így.

Minccel és foxszal elnéztünk a Megérkezés Napja eseményre a Corvin Caféba. Meglepően kevesen voltunk, én azt hittem, be se férünk majd. Összeállítást néztünk a Kék Pont eddigi mértékletességre buzdító kezdeményezéseiről, Dávid Ferenc beszélt és örült, főleg az önszerveződő zárt facebook csoportnak, a végén pedig visszaszámoltunk, hiszen este 7-kor hivatalosan véget ért a szárazság. Mi alkoholmentes sört szopogattunk, nekem nem volt kedvem inni. Szereztünk "Az öröm urai" matricát, és büszkék voltunk magunkra.

Már ihatnék, de még nem fogok: tényleg nincs kedvem. Egy zacskó nachost viszont már elropogtattam, ez volt ugye a másik dolog, amiről egy hónapig lemondtam. Nem is olyan finom, mint ahogy emlékeztem. Azt hiszem, nem lesz probléma leszokni róla. 

Nagy tanulságokat nem akarok levonni, korai lenne még. Remélem, hogy kicsit átalakulnak az alkoholfogyasztási szokásaim, még akkor is, ha tavaly nem így történt. Sokkal tudatosabbnak és erősebbnek érzem magam most, mint egy éve. Mindenesetre most pár napig még nem fogok inni. 

Jól megérdemelt matrica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése