2016. október 20., csütörtök

Zebegénydimenzió

Idén nem Zebegényben lesz a KÖMT, úgyhogy a szokásosnál is indokoltabbnak tűnt a lányokkal leruccanni egy hétvégre. Tavaly is csináltunk ilyet, akkor az erdő mélyén egy kis faházban laktunk, most oda nem tudtunk foglalni, úgyhogy egy random panzióba mentünk. Kicsit balatoni nyaraló fílingje volt, és érződött is, hogy ez nyáron egy király hely lehet, télire azért annyira nem ideális, kezdve az eszméletlen gázszaggal, ami az emeleten terjengett. Nem volt egyébként gáz (érted, gáz!) hely, de azért na. 

Zebegény mindig gyönyörű. ^_^ Most is az volt. A hétvégét sörözéssel, beszélgetéssel, sétálással töltöttük, csilleztünk egyet és élveztük, hogy nem a nagyvárosban vagyunk. Rajtunk kívül igen sokan érkeztek hasonló tervekkel. Bármennyire csábító és szép a környék, a zebegényi kiköltözéssel egy bajom lenne: tökmindegy, milyen évszak van, fullon van kirándulókkal, mindig nagy a nyüzsgés. De egyébként valamiért mégsem annyira zavaró, mert alapvetően a békésebb turisták mennek Zebegénybe, nem zavarja senki a másikat. 

Meg kell említenem, hogy legnagyobb meglepetésünkre a Kulacs egy decens hely lett a korábbiakhoz képest - a mellette lévő pizzériához tartozik most már, és ez erősen látszik rajta. A pincében tipikus pizzériás boxok vannak kialakítva, a kényelmetlen asztalokat és székeket lecserélték, a pult is új, háromféle sör van csapon, lehet rendelni a pizzériás kajákból. Nem az a késdobáló, mint volt. Alapvetően a hangulata nem sokat változott, de a külseje mindenképpen látványosan más. 

Az a jó még Zebegényben, hogy akármerre mész, valami apróságba biztosan belebotlasz: egy még nem látott forrás, egy környezettudatosságra nevelő park, egy bájos házsor vagy lépcső, egy hirtelen elédtáruló kilátás. 
Kilátás

Dunapart
Rétes! ^_^
Ebéd
Párkánydísz
Előre örülök, hogy a jövő áprilisi zebegényi 1. Dunakanyar Félmaratonra már beneveztem, igaz "csak" a 12 km-es távra. Jó lesz tavasszal is látni a környéket. Télen, ha leesik a hó, egyszer fogom magam és elvonatozok Zebegénybe. Látni akarom a havas falut. Szóval <3 Zebegény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése