2018. február 23., péntek

4 év

Hogyan ne menjetek egymás agyára 4 év után?

Az a nagy lángoló szerelem elmúlt. Megszoktuk egymást, nincs már az a bizsergető érzés a gyomorban, amikor meglátjuk egymást. Valószínűleg ez normális, és amíg szeretet van, addig nincs baj. 

Ennyi idő után már előjönnek a másik idegesítő szokásai. Van, hogy nem bírom megállni, és beszólok miatta. Amíg tudom, hogy valószínűleg én is ugyanilyen idegesítő vagyok, talán nincs gond. 

Bár a hétköznapok unalmasak tudnak lenni, időt kell szakítani a közös kalandokra. Utazás egy izgalmas helyre, egy fárasztó túra, buli kettesben vagy másokkal - mindegy, csak ne a megszokott legyen, a közös új élmények összekötnek. 

Ha nincs bizalom, őszinteség, tisztelet, akkor megette a fene az egészet. Ez mondjuk kiderül jóval a 4 év előtt, de rég nem lennénk együtt, ha ezek hiányoznának a kapcsolatunkból. 

Kellenek hosszútávú közös célok: lakásra gyűjteni, bakancslistát megvalósítani, a jövőt tervezni. Tervezgetni tud olyan jó lenni, mint a célokat elérni.

Kell a közös időtöltés, de kell az énidő, a saját hobbi, a saját baráti kör, a saját szórakozás. Nem érdemes egymás szabadságát korlátozni, az csak elégedetlenséget szül, amiből harag lesz, megbántódás, és végül szakítás. Nincs olyan, hogy túl nagy szabadságot adtál valakinek, és ezért csalt meg. Azért csalt meg, mert meg akart csalni, megtette volna akkor is, ha kalitkába zárod.

A féltékenység egy olyan dolog, ami nálunk nincs. Régen én is beleestem a hibába, de megtanultam, hogy féltékenynek lenni a legértelmetlenebb dolog a világon. Ha féltékeny vagy, akkor nem bízol a párodban, a kapcsolatotokban, de legfőképpen saját magadban. Elengedni a féltékenységet hihetetlenül felszabadító.

Közös állatka! Mióta van törpehörcsög és cica, sose unatkozunk. Figyelni, ahogy ezek az állatkák ügyesednek, mindennél jobb. Jó gondoskodni egy kis jószágról, boldogabb tőle az élet. 

Még én is el tudom felejteni az állandó rohanásban, mennyire fontos egy ölelés, egy érintés, kézenfogva sétálni. Nagyon fontos. 

Biztosan van még ezer apró dolog, ami működőképessé tesz minket, és talán a tudatában sem vagyunk. Nem is érdemes pontosan kilistázni, mert a végeredmény számít, már 4 éve. 

Tartson még sokáig. <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése