2018. november 5., hétfő

Prágai nyár 2018 - 3. nap

A harmadik napot teljes egészében vízközelben töltöttük. Vízibiciklizéssel kezdtünk a Vltaván. Ezúttal a másik vízibiciklist próbáltuk ki a Slovanský szigeten. Sokat nem szaroztak, fizettünk, megmutatták a térképen, merre ne menjünk, aztán már vittek is a kis hajódhoz, tekerjél, öcsém. Húggal felváltva kormányoztunk, én kifejezetten szeretek "vezetni". 
Láblógatás, kilátás a várra és a Károly hídra
Ha már ott voltunk, kihalásztunk egy-két szemetet a vízből. Nem szép látvány, meg amúgy is. Legalább megvolt a sikerélmény, amikor elértünk egy-egy üdítősdobozt és kimentettük a vízből. 
Táncoló ház
Nagyon jólesett a vízbe lógatni a különböző végtagjaimat, meleg volt aznap is. 
Szelfi
Annak annyira nem örültünk, hogy időnként nagy turistahajók húztak el mellettünk, nagyon kellett figyelni, nehogy elsodorjanak.
Kapitányok
Már írtam az első napi esetről a Károly hídról, amikor láttuk, hogy vízibiciklik sodródtak a bólyákon túlra. Nem is értem, hogy történhetett, mert egy motorcsónakos srácnak az volt a feladata, hogy aki túlhalad a nagy bólyákon, azokat visszaterelgesse. Nem egyszer láttuk akcióban, mindig gyorsan reagált, és ha jól láttuk, pénzbírságot is kiszabott a szabályszegőknek. Nem semmi. 
Kiskacsák
Gyorsan letelt az óra, mi pedig visszatekertünk a kikötőbe. Innen villamossal mentünk a Žluté lázně-ra, a prágai strandra. A strand elnevezés talán csalóka, mert a folyóban fürdeni nem ajánlott, de ki lehet feküdni a hol homokos, hol füves partra, lehet vízipipázni, vízisportokat kipróbálni, van vízibicikli ott is, szóval gyakorlatilag mindent lehet csinálni, amit egy rendes strandon, csak fürdeni nem. Azaz nem igaz, lehetni lehet, senki nem akadályoz meg benne, de az már a te felelősséged, ha utána lebetegszel. Elvileg maximum hányós-fosós vírust lehet a vízből elkapni, de nem akartunk kockáztatni. 
Víz és kacsák a háttérben! 
Kerestünk egy vízparti helyet, és leheveredtünk a törölközőinkre. Néha kiültem a kövekre a lábamat a vízbe lógatni, de egyébként nem sok mindent csináltunk: hallgattuk a fák susogását, a kacsákat a vízben, élveztük a meleget és a napsütést, relaxáltunk. Nagyon jó volt! 
Ketchupos lángos
A legindokolatlanabb dolog a lángos volt, amit ettünk. A fiúk elmentek kaját vadászni, és ketchuppal bőven megpancsolt lángossal tértek vissza. Esélyük se volt szólni, hogy nem kérnek rá, automatikusan nyomták rá tejföl helyett. Nos. Maradjunk annyiban, hogy tejföllel jobb, ez pedig barbárság - pedig én aztán a világ összes szószát rá tudom kenni egy szelet bundáskenyérre, szóval akár még tetszhetett is volna.
Rakpart
Estére találkozót beszéltünk meg Raliékkal, ezúttal Karel is becsatlakozott. A Výtoň villamosmegállónál találkoztunk, onnan sétáltunk le a rakpartra, ami olyan, amilyennek egy rakpartnak lennie kéne: bicikliút vezet át rajta, egy nagy sétány az egész kitelepült kocsmákkal, hajóbárokkal és zenés helyekkel. 
Naplemente
Két hajót is kipróbáltunk, az elsőn filmet is vetítettek, de mikor Karel is megérkezett, kevés lett a hely. A második hajó nagyobb volt, ott töltöttük az este nagy részét. Söröztünk, beszélgettünk. Rali olyan kedves volt, hogy még apróságokat is ajándékozott nekünk, amiket Bulgáriából hozott. Jajj, nagyon jó volt találkozni vele! Sajnos Raliék nem tudtak nagyon későig maradni, mert másnap dolgoztak, de azért így is sok időt töltöttek velünk. Miután hazamentek, még egy jóéjt sört megittunk, és megállapítottuk, hogy ez is egy jó este volt. 
Ralival <3 
Uberrel mentünk vissza a Strahovra. Ki kellett használni, hogy Prágában még van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése