Mit tegyen az ember, ha egy sötét, hideg őszi estén rátör a vágy a forralt bor irányába, de absztinenciát fogadott egy hónapra? Elkészíti az alkoholmentes forralt bort!
Na jó, nyilván köze nincs a borhoz, ellenben az almaléhez annál több. Találtam egy almapuncs receptet a Nosaltyn, azt dolgoztam át kissé. Amit én összeöntöttem:
- 1 liter almalé
- fahéjdarabkák
- szegfűszeg
- narancskarikák
- méz
Az adagolást érzéssel csináltam, nem tudom a mennyiségeket utólag prezentálni. A lényeg, hogy tökéletesen helyettesíti a forralt bort. Ha nem tudnám, hogy almalé az alapja, fel se tűnne. (Hmm, ez viszont felvet kérdéseket, vajon hány árus adja télen jó áron a forralt almát fehérboros forralt bor néven? :D Valószínűleg nem sok, azért azt érezni, hogy nincs benne alkohol.)
Kifejezetten tetszik ez a száraz november, kreatívvá teszi az embert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése